GAZİ SAYILMAYAN GAZİLERİN İSYANI

SÖZCÜ

GAZİ SAYILMAYAN GAZİLERİN İSYANI

Meclis'te 'katil' kavgası "Gazilik onurumuzu istiyoruz" yazılı yelekler giyen yaklaşık 60 kişi, 'Yüreklerde gazi, resmiyette değiliz", "Param olsaydı kurşun yemezdim" dövizleri açarak tepki gösterdi. Gazi sayılmayan gazilerin isyanı Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Balıkesir'de dün Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplandı. İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Manisa'dan gelen terör mağduru yaklaşık 60 kişi, gazilik unvanı ve madalya alabilmek için eylem yaptı. Dernek Sözcüsü Ercan Şahin, gazilik haklarını alıncaya kadar yurdun çeşitli bölgelerinde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Şahin, şöyle konuştu:

PARA DEĞİL MADALYA İSTİYORUZ'
"Bizler askerlik sırasında devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının etkisiyle çeşitli operasyon ve hizmetlerde yaralanmış fakat çeşitli yönetmelik ve yasalardan dolayı gazi sayılmayan kişileriz. Terörle mücadelede zarar görenlerin hakları iyileştirilirken, onlara tazminatlar verilip evleri yenilenirken, biz teröristle mücadelede yaralananlar neden sahipsiz bırakılıyoruz? Tüm devlet yetkililerine ve özellikle Genelkurmay Başkanı'na sesleniyoruz, 'Sizler bize anne-babanızın emanetisiniz' diyordu komutanlarımız. Asker ocağında vurulduk ve sahipsiz kaldık, sizler emanetinize böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Bizleri mali yük olarak görüyorsanız biz para değil evlatlarımıza bırakabileceğimiz gazilik onurumuzu, madalyalarımızı istiyoruz. Bunu vermek devlet yetkililerine bu kadar zor geliyorsa vücudumuzdaki mermileri, kalplerimizdeki kırgınlıkları alsınlar, sağlığımızı geri versinler." (DHA-CİHAN)

11962

IP: 46.229.168.132