İDEF’19, 14’ÜNCÜ ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ FUARI AÇILIŞ FAALİYETLERİNE KATILIM

İDEF’19, 14’ÜNCÜ ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ FUARI AÇILIŞ FAALİYETLERİNE KATILIM

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde MSB sorumluluğunda düzenlenen İDEF'19, 14'üncü Uluslararası Savunma Sanayi Fuarının açılışına Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi AKAR’ın daveti üzerine TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN, Gn. Bşk. Yrd.ları Sn. Cemal BAŞER ve Sn. Mustafa KOCAEREN katılmışlardır.

IDEF’e 2019 yılında 576’sı yabancı, 485’i Türk olmak üzere toplam 1061 firma katılmıştır. Bu katılım oranıyla fuar dünyanın 5. savunma sanayii fuarı konumundadır.

Türk Savunma Sanayine verilen önem sonucu %20 lerden %70 lere kadar ulaşan oranlarda yerli ve millilik oranı açıklaması bizleri gururlandırmıştır.

Türk firmaları tarafından üretilen MİLGEM gemisi, Altay ana muharebe tankı, Fırtına topçu sistemleri, ATAK taarruz helikopteri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, Hürkuş başlangıç ve temel eğitim uçağı, ilk uçuşunu gerçekleştiren ve yakında seri üretim süreci başlayacak olan Gökbey genel maksat helikopteri de fuar alanında sergilenmiş, ülkemizin Savunma Sanayi alanında göstermiş olduğu teknolojik başarı yapılan sunumla aktarılmıştır. Bu başarıya emek veren tüm katılımcılara başarılar dileriz.

IP: 80.248.225.168