S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VE ÜLKEMİZE YÖNELİK YAPTIRIM TEHDİTLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi; insanlı veya insansız her türlü hava aracını, balistik füzeleri ve seyir füzelerini havada imha etme yeteneğine sahip, ülkemize havadan gelebilecek saldırılara karşı caydırıcı bir rol üstlenecek, ülkemizin modern hava savunma ihtiyacını karşılayacak bir sistemdir.

Önceki gün, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen biri çocuk 6 kişinin yaralanmasına neden olan roket saldırısı, ülkemizin bulunduğu bölge ve ülkemize yönelik tehditler birlikte değerlendirildiğinde hava savunma sistemi temin edilmesinin aciliyetini gösteren bir olaydır.

Bu kapsamda ülkemize yönelik güvenlik risklerine ve yaptırım tehditlerine karşı devletimizin ortaya koyduğu kararlı ve güçlü irade, TEMAD Genel Başkanlığınca da desteklenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TEMAD Genel Başkanı

IP: 54.36.150.68