Dolar 32,3787
Euro 34,7555
Altın 2.410,37
BİST 10.083,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 13°C

YABANCI ASKER İÇİN TEZKERE YOK

YABANCI ASKER İÇİN TEZKERE YOK
27/11/2012 10:15 AM
20.280
A+
A-

logo

http://www.medyatakip.com/medya_sistem/yb_kupurgoster.php?gno=2012112817170

PATRIOT FÜZELERİ

Yabancı asker için tezkere yok

NATOya yapılan Patriot talebinin olumlu karşılanması üzerine, bugün Türk ve NATO müttefiklerinden oluşturulacak bir heyet Patriot sistemlerinin konuşlandırılacağı yerlerin keşfine başlayacak. Türkiyeye gelecek yabancı askerler için ise TBMMden tezkere çıkarılmayacağı öğrenildi.

 

Patriot için keşif başlıyor 

BARKIN ŞIK

ANKARA – Türkiye tarafından NATOya yapılan resmi Patriot talebinin olumlu karşılanması üzerine, bugün Türk ve NATO müttefiklerinden oluşturulacak bir heyet Patriot sistemlerinin konuşlandırılacağı yerlerin keşfine başlayacak. Patriot füzeleri ve bunları işletmek üzere Türkiyeye gelecek yabancı askerler için ise TBMMden tezkere çıkarılmayacağı öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığından, konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: Hava ve füze savunma sistemlerinin konuşlandırılması sadece Suriyeden kaynaklanabilecek olası hava ve füze tehditlerine karşı, tamamen savunma amaçlı bir tedbir olup Uçuşa Yasak Bölge uygulaması veya taarruzi bir harekât için kullanılması söz konusu değildir. Bahse konu sistemlerle birlikte ülkemize gelecek yabancı askerlerin, NATO SOFA antlaşmasına uygun olarak hazırlanacak bir mutabakat muhtırası (MOU) kapsamında, NATO Daimi Hava Savunma Planına uygun olarak görevlendirilmeleri sağlanacaktır…Türkiye ve NATO arasında yapılan görüşmelerde, 4 batarya PAC 3 füzesinin Türk Silahlı Kuvvetlerine tahsisi konusu üzerinde durulduğu öğrenildi. 4 batarya PAC 3 füzesi ile birlikte 160 kadar yabancı askerin de Türkiyeye gelmesi bekleniyor. Sistemlerin Şanlıurfaya yerleştirilmesinin en kuvvetli seçenek olarak masada durduğu belirtilirken, yabancı askerler için TBMMden tezkere çıkarılmayacağı kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.