Dolar 32,3972
Euro 34,6274
Altın 2.392,68
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 13°C

BAKAN YILMAZ'DAN TSK AÇIKLAMASI

BAKAN YILMAZ'DAN TSK AÇIKLAMASI
13/03/2013 6:33 PM
20.252
A+
A-

http://www.haberler.com/bakan-yilmaz-dan-tsk-aciklamasi-4421817-haberi/ 

Bakan Yılmaz’dan TSK Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK’nın dinamik ve kurumsal bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Haber: Bakan Y%C4%B1lmaz'dan TSK A%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK’nın dinamik ve kurumsal bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Ayrılan her personelin yerine hizmeti aksatmayacak şekilde gerekli atama ve görevlendirmeler yapılmakta ve herhangi zafiyetin oluşmasına fırsat verilmemektedir" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı. Sağlam, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline söz verdi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "TSK mensuplarının moral ve motivasyonu" konulu gündemdışı konuşmasında, 10 yıldan beri TSK mensuplarına karşı itibar infazı yapıldIğını savunarak, askerin kendisine karşı yürütülen sivil, siyasi, asimetrik her türlü savaşta kaderiyle baş başa bırakıldığını söyledi.

Yeniçeri’nin konuşmasına Hükümet adına yanıt veren Yılmaz, ordunun Türk milletinin ayrılmaz parçası olduğunu belirterek, "Ordumuz Türk milletinin içinden çıkmıştır ve yüce millete hizmetten başka gayesi yoktur. TSK, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine verilen her türlü görevi yüksek moralle icra etmektedir" dedi.

TSK’nın sadece kendi ülkesinde değil dünyanın birçok ülkesinde üstlendiği barışı koruma ve destekleme görevini de büyük özveriyle yerine getirdiğini ve binlerce kilometre uzakta Türk Bayrağını şerefle dalgalandırdığını kaydeden Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti devleti kederde ve kıvançta bir ve birbirine gönül bağıyla kenetlenmiş TSK’nin moral ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmak ve görevini en iyi şekilde yerine getirmesini temin etmek maksadıyla fedakar milletimizin sağladığı imkanlarla çalışmaktadır. Bu kapsamda TSK personelinin moral ve motivasyonunun artırılması, görev şartlarının iyileştirilmesi, mesleki gelişimini sağlayacak imkanların sunulması, sosyal imkanların artırılması maksadıyla yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir" diye konuştu.

Son zamanlarda TSK personel sayısından yola çıkarak TSK’da emir komuta zafiyeti bulunduğuna dair görüşlerin dile getirildiğine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"TSK dinamik ve kurumsal bir yapıya sahiptir. Bu kapsamda ayrılan her personelin yerine hizmeti aksatmayacak şekilde gerekli atama ve görevlendirmeler yapılmakta ve herhangi zafiyetin oluşmasına fırsat verilmemektedir. TSK’nın kahraman ve fedakar mensupları en kıdemsizinden en yüksek rütbeli general, amiraline kadar birlik ve bütünlük içinde, anayasamızın temel nitelikleri, hukuka ve parlamenter demokratik sisteme bağlı kalarak ülkemize ve milletimize yüksek moralle hizmet etmektedir. Türk milletinin en fazla güvendiği kurumların başında silahlı kuvvetler gelmektedir. Bu milletin vicdanı yanılmaz. Millet kendisine hizmet etmeyen hiçbir kuruma bu güvenoyunu vermez. Son dönemde pilot istifalarının yüksekliğinden bahsedildi. Genelde her dönemde 40’a yakın pilot istifa etmekteydi, o zaman mecburi hizmet süresi 15 yıldı. Ancak pilotların eğitimi de üzerine eklenirdi. Biz mecburi hizmet süresini 15 yıldan 10 yıla düşürdük. Bu yıl üç dönem istifa kapsamına girdi. Daha önce yılda 40-45 kişi istifa ederken, bu yıl 100’e yakın. Geçmiş yıllara kıyaslarsak yine de düşüş var."

-"O zaman sesiniz çıktı mı-"-

Yılmaz, 27 Mayıs 1960’ta darbeyi yapanların ordudaki komuta kademesini etkisiz hale getirdiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri tutuklandı. 235 general ve 3 bin 500 civarında subay emekliye sevk edildi. O zaman sesiniz çıktı mı-" dedi.

Muhalefet milletvekillerinin kendisine laf atması üzerine Yılmaz, "Siz doğmadınız ama muhakkak ki herkesin temsil ettiği bir akış var" karşılığını verdi.

Darbelerin gerçek mağdurunun milletin kendisi olduğunu ifade eden Yılmaz,

"Milletimiz her darbeden sonra iktidarın kime verildiğini, kime verilmek istendiğini, darbecilerin darbelerden sonra hangi partilere girdiğini, milletvekili seçildiğine bakarak darbeyi ve darbecileri çok iyi tahlil etmiş ve cuntayla işbirliği yapmış siyasetçilere ülkeyi yönetme yetkisini vermemiştir. Bunları hiçbir zaman iktidara getirmemiştir, kendi halkına güvenmeyen siyasetçi ve onun ekibine de hiçbir zaman güvenmemiştir" dedi.

TSK’nın hem yurt içinde hem de yurt dışında bir marka olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Silahlı kuvvetlerimizi incitecek, yaralayacak, savunuyormuş gibi görünüp de hırpalayacak ibarelerden kaçınmamız lazım. Ortak değerimiz, ortak kurumumuz. Burası zor bir coğrafya….Burada tutunabilmenin şartı, güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmaktan geçiyor. Bunun için de el birliği gerekli. Ne hükümetin tek başına silahlı kuvvetlere sahip çıkması lazım ne de muhalefet partisinin. Türk milletinin bütün birimlerin bu kuruma sahip çıkması lazım. Türkiye bugün geçmiş yıllardan çok daha güçlüyse, silahlı kuvvetlerimiz, gerek yurt dışında gerek yurt içinde verdiği hizmetlerle milletimizin en büyük itimadına sahipse bunda şüpheniz olmasın görevini layıkıyla yapıyor, moral ve motivasyonu yerindedir."

-"Bayram yerine yas tutuyorlar"-

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, uygulanan sağlık politikaları nedeniyle hekimlerin Bayram yapmak yerine adeta yas tuttuğunu söyledi. Bir meslektaşının kendisine gönderdiği mektubu okuyan Atıcı, doktorların 14 acil talebiyle ilgili bilgi verdi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise gündemdışı konuşmasında, 13 Mart’ın "Dünya Bitlisliler Günü" olarak kutlandığını belirterek, yedi bin yıllık geçmişe sahip olan kentin nadide güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.