Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 13°C

TÜRKİYE GAZİLER DERNEĞİ, İZMİR'DE TEMSİLCİLİK AÇTI

TÜRKİYE GAZİLER DERNEĞİ, İZMİR'DE TEMSİLCİLİK AÇTI
07/05/2014 2:03 PM
20.226
A+
A-

http://haberciniz.biz/sehit-ve-gazilerin-izmirdeki-yardim-eli-2840365h.htm

Şehit ve Gazilerin İzmir’deki Yardım Eli

Türkiye Gaziler Derneği, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İzmir’de temsilcilik açtı. Ankara’da 2009 yılında Kore Kıbrıs Savaşan Gaziler Derneği ismiyle kurulup, ilerleyen süreçte Türkiye Gaziler Derneği adını alan kurum, vizyonunu genişleterek 65 bin kişiye hizmet sunuyor.

Karşıyaka Çarşı’da bir buçuk ay önce faaliyete geçtiklerini söyleyen Türkiye Gazileri Derneği İzmir temsilciliği başkanı Emekli Binbaşı Orkan Özbek, sivil – asker ayrımı yapmadan şehit ve gazi ailelerine hitap ettiklerini söyledi. Diğer derneklerin sadece asker kökenli ailelere hizmet ettiği dile getiren Özbek, ”Bir zabıta şehit ya da gazi ailesi de, öğretmen şehit ya da gazi ailesi de bizim vizyonumuz içerisinde. Diğer derneklere göre bu neden sorumlu olduğumuz, hitap ettiğimiz kesim çok daha fazla. Bu konuda bizim için önemli olan sivil asker ayrımı yapmadan, devletimizden gazilik – şehitlik ünvanı almış olması. Gazilik ünvanı almışsa bizim için muteberdir” diye konuştu.

SİVİL ASKER AYRIMI YAPILMIYOR

Türkiye Gaziler Derneği İzmir Temsilciliği’nde sekiz gönüllüyle birlikte bir buçuk ay önce çalışmalara başladıklarına dikkat çeken Orkan Özbek, ”Şu anda tek gelir kaynağımız olan dergimizin yıllık aboneliğini kabul edenlerden destek alıyoruz. 2009’dan beri şehit – gazi veri tabanımız var. Ben ve arkadaşlarım tüm Türkiye’ye, sivil-asker ayrımı yapmaksızın 65 bin kişiye hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Hizmet verdikleri ailelerden aidat veya herhangi bir isim altında hiç bir şey talep etmediklerinin altını çizen Türkiye Gazileri Derneği İzmir temsilciliği başkanı Özbek, ”Bizim maddi manevi desteğimize ihtiyacı olan ailelerimizden en ufak bir karşılık beklemenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Şehit ve gazi ailelerimize aklınıza gelebilecek her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Mesela gıda yardımı, iş imkanı, parasal destek talebi, çocuklarının eğitimle ilgili ihtiyaçları, hukuki yardımlar veya avukat talepleri gibi bir çok konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. 24 saat telefonlarımız açık. Aklınıza gelebilecek her türlü talebi karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

En büyük desteklerinin kaymakamlıklar ve ilçe belediye başkanlarından geldiğinin altını çizen Özbek şu şekilde konuştu: ”Bizlere gazi ya da şehit yakını bir aileden bir talep geldiği zaman o yerdeki kaymakamımız, belediye başkanımız çözüm üretmek için destek oluyor. Bunun yanında hayırseverlerden ulaşan gıda, yakacak yardımı gibi içerikleri yönlendiriyoruz. Mesela hayırsever esnaf kardeşimizle, ailemizi bir araya getiriyoruz. Bu şekilde kendisinin de yaptığı yardımın nereye gittiğini bilmesini sağlıyoruz. Hayırseverlerimizin güven ve huzur içerisinde desteğini alıyoruz.”

‘YENİ PROJELER ÜRETİYORUZ’

Geçen mart ayında Ankara’da bir Gaziler evi açılışı yaptıklarına dikkat çeken Özbek, ”Sosyal faaliyetlerin yapılabileceği güzel bir tesisi Ankara’da açtık. Ancak İzmir’de şu anda böyle bir yer yok. Hedefimiz İzmir’de de bu konuyla ilgili bir projemiz var. Bir diğer konumuz İzmir veya çevresinde bir gaziler kampı yapmak için proje ürettik. Gazilerimizin ve şehitlerimizin faydalanabileceği bir yer olması için çaba sarfediyoruz. İnşallah bu projeleri hayata geçirebiliriz” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERİN İZMİR'DEKİ YARDIM ELİŞEHİT VE GAZİLERİN İZMİR'DEKİ YARDIM ELİ

Kaynak: IHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.