Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 13°C

TSK KABİL'DEKİ DOĞAN KIŞLASI'NA VEDA ETTİ

TSK KABİL'DEKİ DOĞAN KIŞLASI'NA VEDA ETTİ
17/02/2015 3:49 PM
20.206
A+
A-

ANADOLU AJANSI

http://www.aa.com.tr/tr/haberler/466055–tsk-kabil-deki-dogan-kislasina-veda-etti

TSK Kabil’deki Doğan Kışlası’na veda etti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afganistan’ın başkenti Kabil’de 2002 yılından bu yana kullandığı Doğan Kışlası, resmi törenle Afgan hükümetine devredildi.
 

KABİL 

Kışlada düzenlenen devir teslim törenine Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, Afganistan Savunma Bakanlığı’ndan General Azizuddin Ayar ve Afgan yetkililer katıldı.

Tümgeneral Bakır, törende yaptığı konuşmada Doğan Kışlası’nı içindeki 3 milyon dolarlık malzemeyle Afgan hükümetine teslim ettiklerini söyledi.

Bakır, son 13 yılda kışladaki hastanede yaklaşık 250 bin Afganın tedavi edildiğine dikkati çekerek "Bu gün buradaki hizmetimizin sonuna geldik ve bu kampı siz Afgan kardeşlerimize teslim ediyoruz. Fakat bu demek değildir ki hizmetlerimiz burada sona eriyor, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Doğan Kışlası’nda bundan sonra Afganlar tarafından hizmet verileceğini aktaran Bakır, "2002 yılında bu yana kışlada görev yapan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Afganistan Savunma Bakanlığı temsilcisi General Ayar da Türkiye’nin Afganistan’a değişik alanlarda önemli yardımlar yaptığını belirterek, "Türk askeri, Doğan kışlasının bakım ve onarımını mükemmel bir şekilde yaptırmış ve bu kışlayı tüm imkanlarıyla bize devrediyor, biz bu yardıma da çok teşekkür ediyoruz. Burayı tüm askeri araçların bakım merkezi olarak kullanacağız" dedi.

Türkiye, askeri kışla olarak kullandığı Gazi ve Warehouse kamplarını da Afgan hükümetine devretmişti.      

Doğan Kışlası’nda bulunan Türk askerleri, görevlerini TSK’nin 31 Aralık 2014’te devraldığı Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı’nda sürdürecek.

Muhabir: Mohammad Fahim Abed

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.