Dolar 32,4254
Euro 34,7545
Altın 2.425,70
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 12°C

İLK UÇAN KALE GELİYOR

İLK UÇAN KALE GELİYOR
26/01/2016 11:02 AM
20.242
A+
A-

VATAN

http://tbmm.interpress.com/%28S%28hxkeclhyejhqdbp32ougzwna%29%29/BasinAyrintiGoster.aspx?IDS=45317360&

İLK UÇAN KALE GELİYOR

2006’da Boeing’e sipariş edilen 6 ‘Chinook’ nakliye helikopterinin ilki Türkiye’ye geliyor. 55 asker taşıyan ilk Chinook Bordo-Berelilere verilecek.
 
Chinook’ların ilki yüzünü gösterdi
Boeing’e 2006 yılında siparişi verilen Chinook-CH 47F’ ağır nakliye helikopterleri bu yıl TSK’nın envanterine giriyor
KARA Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığının ağır nakliye helikopteri ihtiyacını karşılamak için 2006 yılında Boeing firmasına siparişi verilen Chinook helikopterlerinden TSK envanterine girecek ilkinin görüntüsü ortaya çıktı. Özel Kuvvetlere tahsis edilmek üzere kamuflajlı olarak hazırlanan envantere girecek ilk Chinook’un önümüzdeki günlerde Türkiye’ye teslim edileceği öğrenildi. Daha önce 6 adet sipariş edilen CH-47F tipi ağır nakliye helikopteri için geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komite si’nde 5 adet daha sipariş verilmesi için karar alınmıştı.
Biri zırhlı olacak
Toplantıda çıkan kararda, yeni sipariş taleplerinden 4’ü Genelkurmay Başkanlığı’na ait. Siparişlerden biri ise Milli Savunma Bakanlığının. Bakanlığın, helikopteri devlet büyüklerinin faaliyetlerinde kullanması bekleniyor. VİP olarak sipariş verilen helikopterin zırhlı olarak askeri forma tından farklı olarak üretilmesi bekleniyor. Bu helikopterin Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edileceği de iddia edilmişti.
55 asker taşıyor
HELİKOPTERLER tam teçhizattı 55 asker taşıyabiliyor. Adını ABD’deki bir yerli kabilesinden alan Chinook helikopterlerinin TSK envanterine girmesi ile birlikte, istenilen her alana, her türlü hava koşulunda top, ZPT ve buna benzer silah sistemleri ve personel nakliyesi yapılabilecek. Helikopter gerektiği hallerde mobil ileri mühimmat veya yakıt ikmal noktası olarak da hizmet verecek.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.