Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
BİST 9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

MERASİM SOKAK ŞEHİTLERİNİ ANMA VE TERÖRÜ KINAMA ETKİNLİĞİ

MERASİM SOKAK ŞEHİTLERİNİ ANMA VE TERÖRÜ KINAMA ETKİNLİĞİ
18/02/2022 10:08 AM
207.215
A+
A-

MERASİM SOKAK ŞEHİTLERİNİ ANMA VE TERÖRÜ KINAMA ETKİNLİĞİ

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN)’in her sene birlikte düzenlemiş olduğu Merasim Sokak Şehitlerini anma törenine bu sene Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) da katılım sağlamış ve 17 Şubat 2016’da Ankara Merasim Sokak terör saldırısında şehit olan 11 Astsubay, 12 Memur, 2 İşçi, 1 Er ve 3 vatandaşımız için terörü kınama ve şehitlerimizi anma etkinliği düzenlenmiştir.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetim Kurulları ile çok sayıda üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla icra edilen Anma Programı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlamıştır.

TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN tarafından törene katılan Sivil Toplum Kuruluşları adına ortak basın açıklaması okunmuştur.

Tören, tüm şehitlerimiz için dua edilmesi ve olay yerine karanfillerin bırakılması ile sona ermiştir.

TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN’in ortak basın açıklaması:

“Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli Arkadaşlar,

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sendikal faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları ve Askeri Dernekler olarak bugün burada, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta servis araçlarımıza yönelik alçakça yapılan terör saldırısını lanetlemek ve bu saldırıda şehit olan mesai arkadaşlarımız ile tüm şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız.

Değerli arkadaşlar, altı yıl önce bugün, işinden çıkıp evine gitmek isterken savunmasız bir halde servis bekleyen 11 Astsubay,12 Memur, 2 İşçi, 1 Er ve 3 vatandaşımız hainler tarafından pusu kurularak şehit edilmişlerdir.

Bizler şunu iyi biliyoruz ki, terör saldırılarının asıl amacı; Ülkemizde kaos ortamı oluşturarak toplumunun huzurunu bozmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni zor duruma düşürmektir.

Buradan tüm dünyaya, Türk Milletinin birlik ve beraberliğine göz dikenlere sesleniyoruz: Bizler, şanlı Türk Ordumuzun birer ferdi ve aziz Türk Milletinin kahraman neferleri olarak, istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarımızı seve seve feda etmeye her daim hazırız. Zira Türk milleti, tarihî boyunca sürekli ateşle imtihan edilmiş, saldırı ve ihanetlere maruz kalmış, fakat bu zorluklar karşısında yılmamış, birleşip kenetlenmiş ve Türk’ün gücünü tüm dünyaya göstermiştir.

Değerli Arkadaşlar, Bizler, her nerede olursa olsun, her türlü teröre karşıyız. Devletimizin bu konuda almış olduğu kararları destekliyoruz ve Güvenlik Güçlerimizin yurt içi ve yut dışında sürdürdüğü terörle mücadelesinde de sonuna kadar yanındayız.

Yüce Türk Milletinin önünde bir kez daha söz veriyoruz, bu alçakça yapılan saldırıyı unutmayacağız, unutturmayacağız, şehitlerimizin aziz hatıraları ilelebet kalbimizde hep yaşayacaktır.

Bu vesile ile başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, 17 Şubat 2016 tarihinde burada şehit düşen mesai arkadaşlarımızı ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Allah, yurt içi ve yurt dışında terör örgütleri ile mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TEMAD GENEL BAŞKANLIĞI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.