Dolar 32,3995
Euro 34,6593
Altın 2.393,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 13°C

REHİNELER İYİ DURUMDA

REHİNELER İYİ DURUMDA
05/03/2013 2:24 PM
20.221
A+
A-

http://tbmm.ajanspress.com.tr/customer/basic/press/Displayer.aspx?id=21095664& 

AİLESİ GÜN SAYIYOR

Amasyalı Uzman Çavuş Zihni Koç’un babası Veysel Koç, "Gün sayıyo­ruz. Basının, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin bu konuya destek vermelerini canı gönülden istiyoruz. Herkes bu olaya destek verirse ülkemizde barış ve huzur olur. Analar ağlamaz" dedi.

‘YÜZYILIN BARIŞI OLACAK’

Hadi Gizli’nin kardeşi İbrahim Halil Gizli, "8 aydır kardeşimden hiçbir haber alamadık. Bu sürecin bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu sürecin olumlu bir şekilde sona ermesi, yüzyılın barışı olacaktır. Ben herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İNŞALLAH BİR ŞEYLER TERS GİTMEZ’

Rehin tutulan polis memuru Nadir Özgen’in Söke’de yaşayan babası Hidayet Özgen, "İmralı’ya giden heyetin yaptığı açıklamalar bizi umutlandırmıştı. Olumlu haberler geliyor. Evladıma perşembe ya da cuma günü kavuşuruz diye bekliyorum. İnşallah bir şeyler ters gitmez" dedi.

PKK’NIN ELİNDEKİ 8 REHİNEDEN BARIŞ ÇAĞRISI

‘Kardeşim gerilla, ben asker ya o beni vuracak ya ben onu’

 

REŞAT ÇEÇAN/ER

577 GÜNDÜR REHİN   Diyarbakır-Bingöl Karayolunda 6 Ağustos 2012de kaçırıldı

"BURADA ellerinden geldiği kadar bize iyi davrandılar, her­hangi bir sorunumuz yok. Tek bir sıkıntımız hasretliktir. Herke­se selam gönderiyoruz. Anne ba­bamızın ellerinden öpüyoruz, umarım bir an önce kavuşuruz. Artık kan dökülmesine karşıyız. Benim de bir kardeşim dağdadır. Kardeşim gerilla ben de asker, bir çatışmada karşı karşıya gelsek ya o beni vuracak ya da ben onu. Birbirimizi tanımayacağız. Böyle bir şeyin olmamasını istiyorum. Demek oluyor ki kardeş kardeşi vuruyor. Bir an önce bu kan dursun, barış kardeşlik olsun diyoruz. Halkımıza bu sesimizi duyuruyoruz. Barış olmasını istiyorum. Buradan devlet yetkili­lerine, PKK örgütüne sesleniyorum. Ellerin­den geldiği kadarıyla bu barışın olması için ne gerekiyorsa hep beraber yapsınlar. Halka da sesleniyorum. Onların da barış için elle­rinden geleni yapmalarım diliyorum."

 

RAMAZAN BAŞARAN/ER

577 GÜNDÜR REHİN

Diyarbakır-Bingöl Karayolunda 6 Ağustos 2012’de kaçınldı.

‘Umarım en yakın zamanda kavuşuruz’

"MARDİNLİYİM. Sağlığımız, durumumuz iyidir. Ailelerimiz bizi merak etmesin. Umarım en yakın zamanda kavuşuruz birbirimize. Tartışmaları radyodan duyduk. Böyle bir görüşme var, umarım iyi olur."

 

HADİ GİZLİ/ER

577 GÜNDÜR REHİN

Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda 6 Ağustos 2012’de kaçırıldı.

inşallah süreç iyi gider kan durur, silahlar susar’

"ARKADAŞLAR iyi davranıyor. Sağlığımız iyidir, doktorlara teşekkür ediyoruz. Bir an önce ailemize kavuşmayı umuyoruz. Bu sürecin iyi gitmesini umut ediyoruz. Bu kan durur, silahlar susar, rehineler, herkes evine kavuşur."

 

İyi haber bekliyoruz

Öcalan’ın son İmralı görüşmesinde, "Umarım en kısa zamanda evlerine ulaşırlar" diyerek özgürlük işareti verdiği 8 rehinenin görüntüleri internette yayınlandı

Sağlık durumları iyi görünen rehineler, süreci radyodan ta­kip ettiklerini belirterek ba
rış sürecinin bir an önce sonuç­lanmasını ve sevdiklerine ulaşmak istediklerini söylüyor

Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

PKK’nın silah zoruyla kaçırıp Kandil kampına götürdüğü 1 kaymakam adayı, 1 astsubay, 2 uzman çavuş, 1 polis ve 3 erden iyi haber geldi, imralı

Cezaevi’nde BDP’li heyet ile ikinci kez görüşen Abdullah öcalan’ın, örgütün elindeki rehineler için "Umarım en kısa zamanda evlerine ulaşırlar" ifadelerinin ardından peş peşe gelişmeler

yaşanmaya başladı. Önce öcalan’ın mektubunu Kandü’e götüren heyette bulunan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin çalışmanın 1 hafta-10 gün

içerisinde sonuçlanacağını söyledi. Son olarak PKK’ya yakın bir internet sitesi rehinelerle ilgili bir haber yayınladı. Haberde 8 rehinenin görüntüleri ve barış mesajları yer aldı.

 

NADİR ÖZGEN POLİS MEMURU

542 GÜNDÜR REHİN

Van Çatak kırsalında 10 Eylül 2011’de kaçırıldı.

İnşallah hayırlı olur’

"SAĞLIK durumum çok iyi. Ailemin de dimdik ayakta dur­masını isti­yorum bu süreçte. Radyodan dinlediği­miz kadarıyla inşallah hayırlı olur, her şey iyi olur, sürecin iyi sonuçlanmasını bekliyoruz."

 

KENAN ERENOĞLU KAYMAKAM ADAYI

571 GÜNDÜR REHİN

12 Ağustos 2011′ de Muş-D.Bakır arasında kaçırıldı.

‘Radyodan izliyoruz’

"AİLELE­RİMİZİN biz­leri iyi bilme­sini istiyoruz. Kendilerine iyi baksınlar. Moralli olsunlar, inşallah en kısa zamanda, kavuşma ümidindeyiz. Süreci radyodan takip ediyoruz. Umarız her şey hayırlısıyla en uygun şekilde biter."

 

ABDULLAH SÖPÇELER/ASTSUBAY

605 GÜNDÜR REHİN     9 Temmuz 2011 de Diyarbakır-Lice Karayolunda kaçırıldı.

‘Barış sürecinin olumlu sonuçlanmasını istiyorum’

"SAĞLIK durumum genel olarak iyi. Ailem kendisine dikkat etsin. İyi olmaları, morallerini bozmamaları; dirayetli bir şekilde davranmaya devam etmelerini istiyorum. Ben arkadaşlarım gibi bu sürecin olumlu sonuçlanmasını istiyorum. En hayırlı sonuçla nihayete ermesini diliyorum."

 

KEMAL EKİCİ/UZMAN ÇAVUŞ

521 GÜNDÜR REHİN

1 Ekim 2011′ de Şırnak’ta kaçırıldı.

‘Ailemin de katkıda bulunmasını istiyorum’

"YAKLAŞIK 18 aydan beri buradayım. Sağlık durumum çok şükür iyidir. Aileme de buradan selamlar söylüyorum. Ailemin de bu süreçte dik durmasını bekliyorum. Ailemin de katkıda bulunmasını istiyorum. Bu süreci radyodan dinliyoruz. Olursa olumlu yönde Hakk’tan hayırlısı diyoruz."

 

ZİHNİ KOÇ/UZMAN ÇAVUŞ

605 GÜNDÜR REHİN

9 Temmuz 2011de PKK’mn kurulduğu Fis Köyü’nde kaçırıldı.

‘Ailem iyi olduğumu bilsin, dik dursun’

"SAĞLIK durumum iyi. Ailem benim iyi olduğumu bilsin. Onları seviyorum, illa ki bu süreç içerisinde biraz özledik. Yaklaşık 2 yıl oldu. Dik dursunlar, sağlam dursunlar. Bu süreç içerisinde yıprandıklarını hissediyorum, ama kendilerine iyi baksınlar. Süreç hakkında pek yorum yapmayı düşünmüyorum ancak umuyorum olumlu olur."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.