Dolar 32,3796
Euro 34,7119
Altın 2.400,68
BİST 10.039,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 13°C

GENELKURMAY'DAN NEVRUZ'DAKİ 'EŞME RUHU' MESAJLARINA SERT YANIT

GENELKURMAY'DAN NEVRUZ'DAKİ 'EŞME RUHU' MESAJLARINA SERT YANIT
24/03/2015 12:31 PM
20.524
A+
A-

AKŞAM

http://tbmm.interpress.com/%28S%28hhmb4cchf2qejfe5ajnfmvqc%29%29/BasinAyrintiGoster.aspx?IDS=38771231&

Öcalan muhatabımız değil!

Nevruz mitinginde Öcalan’ın mektubundaki ‘Eşme ruhu’ sözlerine Genelkurmay’dan çok sert açıklama: Terörist başı, hiçbir zaman muhatabımız olmadı ve olmayacak. TSK ile PYD/PKK işbirliği yolundaki yayınlar gerçek dışıdır.

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın 21 Mart’ta okunan mesajında yer alan, “Eşme Ruhu" sözleri üzerine bir açıklama yayımladı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, TSK ile PYD’nin Süleyman Şah operasyonu sırasında işbirliği yaptığı yorumlarına neden olan "Eşme Ruhu" değerlendirmesine çok sert tepki gösterildi. Açıklama şöyle: 

31 YILIN ÜZERİNE KINIYORUZ 

Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının “Eşme Ruhu" açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesiyle ilgili olarak “TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı" yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olup; 31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz.

KARARLILIK VURGUSU

Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine yasalarla verilmiş görevleri ve hükümetlerimizin talimat ve direktifleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti’ne yönelik her türlü terör örgütü ile mücadele etme azim ve kararlılığını sürdürmektedir.

SİYASİ TARAF OLMAYACAĞIZ 

Açıklamalarımızda defaatle vurguladığımız üzere, TSK iç siyasi çekişmelerin bir aktörü olmayacak, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti’nin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.