Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C

CONİ'DEN AHLAKSIZ TEKLİF

CONİ'DEN AHLAKSIZ TEKLİF
06/03/2013 2:25 PM
20.197
A+
A-

http://tbmm.ajanspress.com.tr/customer/basic/press/Displayer.aspx?id=21106656&

Coni’den ahlâksız teklif

MURAT ALAN / İSTANBUL
Amerika Birleşik Devletleri’nin, Türkiye’nin kendi silahlarını yapabilir duruma gelmesinden rahatsız olmasının nedeni anlaşıldı. Geçtiğimiz ay Türkiye’ye hibe edileceği duyurulan Amerikan donanmasına ait iki savaş gemisi ile ilgili yasa tasarısının son anda iptal edilmesinin altında İsrail vetosu yattığı ortaya çıktı. ABD’nin hibeden son anda vazgeçtiği iki savaş gemisi ile ilgili sır perdesini Akit araladı. “USS Halyburton” ve “USS Thach” adlı iki fırkateynin hibe edilmesi karşılığında, Türkiye’den NATO’daki İsrail vetosunu kaldırmasının istendiği, Türk tarafının ise, “Gerek yok, kendi savaş gemimizi üretebiliyoruz” diyerek masadan kalktığı ortaya çıktı. Türkiye’nin şantaja boyun eğmemesi yüzünden İsrail’in NATO’da irtibat ofisi açamadığı, bu sorunu aşmak için de çeşitli kanallarla baskı uyguladığı belirtiliyor.
FÜZE GÜDÜMLÜ İKİ SAVAŞ GEMİSİ HİBE EDİLECEKTİ
Derin yapıların bertaraf edilmesiyle ölü toprağını üzerinden atan milli savunma sanayinin yeniden canlanması, Türkiye’nin dışa olan bağımlılığını azaltırken, geçmişte bu zafiyetten faydalanan ülkelerin oyunlarını da bozuyor. Geçtimiz aylarda Amerika’nın Türkiye’ye iki fırkateyn hibe etmeye hazırlandığı, Türkiye, Meksika ve Tayland’a fırkateyn hibe edilmesine dair yasa tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi’nde onaylandığı öğrenilmişti. Yasayla Türkiye’ye “Oliver Hazard Perry” sınıfına ait, füze güdümlü “USS Halyburton” ve “USS Thach” adlı iki fırkateynin hibe edilmesi kararlaştırılmıştı. Kısa süre önce Senatoya gönderilen yasanın zaman darlığından dolayı görüşülemediğinin açıklanması ise merkez medyada “şok ABD fırkateynleri vermekten vazgeçti” şeklinde haberlerle duyurulmuştu. Hibenin iptal edilmesinin altında yatan sebebe Akit ulaştı.
TÜRKİYE ABD ŞANTAJINA BOYUN EĞMEDİ
Kaynaklar Amerika’nın füze güdümlü savaş gemileri “USS Halyburton” ve “USS Thach” karşılığında Türkiye’den, NATO’daki İsrail blokajını kaldırmasını istediği belirtildi. İsrail’in NATO’da irtibat ofisi açmak için yoğun bir çaba sarf ettiği, Siyonist devletin filen NATO’ya entegre olmasının önünü açan talebe Türkiye’nin kesin bir dille karşı çıktığı ifade edildi.
İttifakın 27 üyesinin oluruna rağmen Türkiye’nin vetosunu aşamayan Amerika’nın hibe şartını bu vetonun kaldırılmasına bağlaması üzerine, Türk tarafının “gerek yok kendi savaş gemimizi üretebiliyoruz”  diyerek savaş gemilerini kabul etmediği vurgulandı. Daha önce de NATO Müttefik Kuvvetler Başkomutanı Oramiral James Stavridis Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i ziyaret etmiş, İsrail’in Brüksel’de irtibat ofisi açması için izin verilmesini istemişti.
MİLYARLARCA DOLAR ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILDI
Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi soruşturmaların başlatılmasıyla, milli projelerin derin yapı tarafından sabote edildiği ortaya çıkmıştı. ASELSAN, ROKETSAN ve TAİ gibi kuruluşlara yapılan ARGE yatırımları sayesinde, başta MİLGEM, İHA, ATAK Helikopteri ve Altay tankı olmak üzere birçok ileri teknoloji ürün savunma sanayimize katılmıştı. Radara yakalanmayan savaş gemisi yaparak bu alanda büyük bir başarıya imza atan Türkiye, ciddi bir eksiğini milli imkanlarla gidermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.