Dolar 32,5717
Euro 34,9981
Altın 2.460,27
BİST 9.899,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C

GENELKURMAYDAN AÇIKLAMA-1: TSK'DA ÜCRET FARKLARI NEDİR?

GENELKURMAYDAN AÇIKLAMA-1: TSK'DA ÜCRET FARKLARI NEDİR?
03/10/2013 1:51 PM
20.227
A+
A-

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24838061.asp

Yalçın BAYER  ybayer@hurriyet.com.tr
 
TSK’da ücret farkları nedir

“ASKERİYEDE bütün sınıfların yıpranma payı aynı mıdır?” (24 Eylül) başlıklı yazımıza Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü bir açıklama yaptı.
 

Açıklamada, “Yurdun dört bir köşesinde, birçok olumsuz koşullara rağmen hayatını hiçe sayarak fedakârca görev yapan TSK personeline yönelik görüşleriniz bizler için faydalı olmuştur” denildikten sonra yazımızdaki konular soru-cevap olarak veriliyor:

Soru 1: K.K.K’da kaç sınıf vardır? Bu sınıfların çalışma yerleri nerelerdir?

Cevap 1: K.K.K’da yer alan sınıflar Subay ve Astsubay Sınıflandırma Yönetmelikleri ile belirlenmiştir. Buna göre K.K.K’da mevcut sınıflar aşağıda sunulmuştur:

Muharip Sınıflar: Piyade, süvari, tank, topçu, hava savunma, kara havacılık, istihkâm, muhabere, istihbarat, jandarma, uçak ve helikopter teknisyeni (*).

Yardımcı sınıflar: Bakım, öğretmen (**), bando, sağlık, din işleri (**), ikmal, maliye, personel, harita teknisyeni (*), askeri hâkim (**), mühendis (**), veteriner, kimyager (**), diş tabibi (**), eczacı (**), tabip (**), harita (**), ulaştırma.

Bu sınıflara mensup personel; rütbe, sınıf, branş ve eğitimine göre K.K.K’ya bağlı her türlü kıta, karargâh ve kurumlarda görevlendirilebilmektedir.

(*) Sadece astsubaylar sınıflandırılmaktadır.

(**) Sadece subaylar sınıflandırılmaktadır.

Soru 2: Bu sınıfların Doğu ve Batı şehirlerinde kalma süreleri ne kadardır? (Bir ulaştırma subay/astsubay ile piyade, subay/astsubay kaç kez atama görmektedir?)

Cevap 2: Personel; sınıfına, branşına, rütbesine ve kadro görev yerine göre K.K.K. Subay ve Astsubay Atama Yönergesi esasları doğrultusunda belirli bir sıra dahilinde atamaya tabi tutulmaktadır. 28-31 yıl süren meslek hayatları boyunca (ortalama 28 yıl);

-Piyade subay ve astsubayları; 8-13 kez atama görebilmekte ve bu sürenin 20-22 yılında 1’inci Bölge’de (Bir başka ifade ile Batı’da), 7-8 yıl 2’nci Bölge’de (Doğu ve G.Doğu’da) görev yapmaktadırlar.

-Ulaştırma subay ve astsubayları; 6-10 kez atama görebilmekte ve bu sürenin 23-24 yılında 1’inci Bölge’de, 5-6 yıl 2’nci Bölge’de görev yapmaktadırlar.”
Açıklamanın bundan sonraki bölümünde sınıflar arasındaki ayrıntılara ve ücret farklılıklarına yer veriliyor.

YARIN: Muharip ve yardımcı sınıflar arasında kim ne maaş alıyor? Maaşlar neye göre değişiyor? Maaş farkları ne kadar? Bütün sınıfların yıpranma payları nedir? TSK’nın Hürriyet’e verdiği yanıtlar yarın devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.