Dolar 32,5389
Euro 34,9451
Altın 2.458,92
BİST 9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 21°C

İKMAL VEMALİYE SUBAYLARININ OCAĞI

İKMAL VEMALİYE SUBAYLARININ OCAĞI
12/05/2014 2:49 PM
20.331
A+
A-

KIRMIZI BEYAZ

http://tbmm.interpress.com/(S(4eklq4vzoqzjyytxrsxpq1sv))/BasinAyrintiGoster.aspx?IDS=32236634&

İkmal ve maliye subaylarının ocağı

Küçükyalı’da konuşlu İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ikmal ve maliye sınıfında subay ve astsubay ihtiyacını karşılıyor

İSTANBUL (AA) – ETEM GEYLAN – Küçükyalı’daki İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ikmal ve maliye subay, astsubay ve uzman erbaş ihtiyacını karşılıyor.

"İkmal nefes gibidir, tükenmedikçe hissedilmez" deyişi ile Napolyon’un "Ordular mideleri üzerinde yürür" sözü, tüm koşullarda ordunun yiyecek, giyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılama hizmetlerini kapsayan ve en stratejik birimler arasında gösterilen ikmal sınıfının ordu için önemini özetliyor. 

Küçükyalı’daki General Kenan Evren Kışlası’nda konuşlu İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ikmal subay, astsubay ve erbaş yetiştiriyor.

Doğusunda Kayışdağı Ormanları ve batısında Marmara Denizi arasında bulunan, Marmara adalarının süslediği eşsiz manzaraya sahip okul, 2 milyon 830 bin metrekare alan üzerine kurulu. Binalar arasında, 50 binin üzerinde ağaç ve doğal bitki örtüsüyle botanik bahçesini andıran okulda, Sultan Abdülhamid Han döneminden kalan ve biri "Cumhuriyet Müzesi", diğer üçü depo olarak kullanılan 4 tarihi bina bulunuyor.

Restorasyonu yapılarak müze olarak kullanılan binada, Türk tarihinin kritik dönemeçleri, girdiği savaşlar ve kahramanlıklar anlatılıyor.

– Okulun tarihçesi

İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın geçmişi, 1909’da Beylerbeyi Sarayı’nda açılan Levazım Okulu’na dayanıyor. Savaş yıllarında zorunlu olarak kapanan okul, 1925’te Harp Akademileri binasında "Levazım Akademisi" adıyla yeniden açıldı. Levazım Akademisi, 1927’de Harp Akademileri’ne bağlı kurulan "Yüksek Levazım Okulu"na bağlandı. 2. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla Harp Akademileri’yle Ankara’ya, savaşın sona ermesiyle İstanbul Yıldız’daki binaya taşınan okul, 1949’da Müsatik Sınıf Okulu ismiyle Beyazıt’taki binayı kullandı. Eyüp’e 1953’te, Halıcıoğlu’na 1961’de taşınan okul, 1963’ten itibaren levazım sınıfına ayrılan erlerin uzmanlık ve çavuşluk eğitimini de yaptırmaya başladı ve okulun adı "Levazım Okulu ve Eğitim Merkezi" oldu. Okul, maliye sınıfının kurulmasıyla 1977’de "Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı" ismini aldı. Okul, 1980’de Kağıthane Kışlası’na, 1989’da da Küçükyalı’daki General Kenan Evren Kışlası’na taşındı. Okulun adı, 2007’ten itibaren de "İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı"na dönüştü. 

Tarihinde bir çok kez yer değiştiren okulun, General Kenan Evren Kışlası’nın Marmara Üniversitesi’ne devri halinde yeniden taşınması gündeme gelecek. 

– Dersler

İkmal Maliye Okulu Komutanlığı, kursiyerlere mevcut ve gelişen teknolojileri kullanarak, her türlü sefer ve barış ortamında ikmal ve maliye faaliyetlerini yürütecek şekilde eğitim veriyor. Derslere, ikmal ve maliye sınıflarının her kademesinde görev yapan, tecrübeli, sınıflarında temayüz eden, teknolojik imkanları çok iyi kullanabilen öğretim elemanları giriyor.

Kursiyerler, dershane ortamında ikmal sınıfına ait silah, araç ve gereçleri hakkında taktik ve teknik bilgilerin teorik kısmını öğrendikten sonra arazide gerçek üniteler üzerinde bu bilgileri uygulamaya dönüştürerek pekiştiriyor. 

– "Yeni nesil sahra üniteleri"

Hizmet Konuları Ders Kurulu Başkanı İkmal Albay Ali Haydar Dağ, ikmal sınıfının çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi verdi. 

İkmal sınıfının barışta ve savaşta temel askerlik görevlerinin dışında, 2 önemli vazifesi daha bulunduğunu belirten Dağ, bunların ikmal ve hizmet görevleri olduğunu söyledi. 

Dağ, ikmal görevinin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerin her türlü ikmal maddesine yönelik ihtiyaçlarının tespiti, tedariki, muayenesi, depolaması, dağıtımı ve envanterden çıkarılması faaliyetlerini kapsadığını anlatara, şu bilgileri verdi: 

"Hizmet görevi ise mutfak, fırın, çamaşır, banyo, şehit işlemleri, su ikmali, havadan ikmal ve emredilen diğer hizmet görevlerini kapsar. Bulunduğumuz alan, ikmal sınıfının hizmet görevlerini yaparken kullandığı sahra ünitelerinin açılıp, işletildiği uygulamalı eğitim alanıdır. Bunlar, fırın, mutfak, çamaşır, banyo ve su ikmal üniteleridir. Modernizasyon projeleri kapsamında, okulumuzdaki araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla mevcut sahra ünitelerinin yerine, konteynere monte ve son teknolojik ekipmanlarla desteklenmiş yeni nesil ünitelerin tasarım ve kullanım çalışmalarını tamamlanmış, orta ve uzun vadeli şekilde tedarik çalışmaları başlatılmıştır."

– Arazide eğitim

İkmal sınıfındaki personel, arazide, ekmek, yemek, su, banyo, temizlik gibi ihtiyaçları karşılamaya yönelik eğitimler alıyor. Yemek pişirmeden su analizine kadar pek çok konuda sahada eğitim veriliyor. 

Maliye sınıfı ise hizmet ve faaliyetlerin en ekonomik ve verimli şekilde yürütülmesinin sağlanması maksadıyla kuvvet bütçesinin hazırlanması, bütçe ve bütçe dışı kaynakların kontrolünü sağlıyor. 

Okulun Muharebe Laboratuvarı’nda ise ikmal ve maliye sınıflarının geleceğini şekillendirmek maksadıyla eğitim, askerlerin barınması, giyeceği, yiyeceği, seyyar sahra üniteleri ve ikmalde kullanılan araç ve teçhizatın geliştirilmesi konularında proje çalışmaları yürütülüyor.

Okulda kursiyerler, ikmal ve maliye eğitimlerinin yanı sıra spor, atış, yanaşık düzen eğitimleri de alıyor. Öğrenciler boş zamanlarında okulun kütüphanesi ve spor sahalarından da faydalanabiliyor.  

– Kadın subayın gözünden ikmal

Ordunun diğer branşlarında olduğu gibi ikmal sınıfında da kadın askerler dikkati çekiyor. 

İkmal Teğmen Gözde Hilal Kılıç, subay olmasında, bir afişin etkili olduğunu ifade ederek, şunları söyl
edi:

"Subay olmaya gördüğüm bir afişle karar verdim. Kara Harp Okulu’nun bir afişinde, ‘Yıldızlara siz de ulaşabilirsiniz’ yazıyordu. Sonra ben de neden olmasın diye düşündüm ve mesleği kendi kişiliğime de uygun buldum. İkmal Sınıfı, savaşta ve barışta bir askerin, yeme, içme gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir sınıf. Yaptığım işler sonucunda da insanların mutlu yüzlerini görmenin beni de mutlu edeceğini düşündüm. Bu yüzden de İkmal Sınıfı’nı seçtim."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.