Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

PİYADENİN YUVASI KAPILARINI AÇTI

PİYADENİN YUVASI KAPILARINI AÇTI
15/04/2015 3:10 PM
20.212
A+
A-

AA

http://www.aa.com.tr/tr/haberler/493939–piyadenin-yuvasi-kapilarini-acti

Piyadenin yuvası kapılarını açtı

Türkiye’nin tek piyade okulu olan okulda subay, astsubay, uzman erbaş, er, erbaş ve misafir askeri personel, zorlu eğitimden geçerek görev yapacakları birliklere gönderiliyor.

İSTANBUL – SEFA MUTLU – ETEM GEYLAN 

Türkiye’nin tek piyade okulu olan, 1909’da kurulan ve 1961’den beri Tuzla’daki yerleşkesinde bulunan okulda, subay, astsubay, uzman erbaş, er, erbaş ve misafir askeri personel, zorlu eğitimden geçerek görev yapacakları birliklere gönderiliyor.

Havelsan’ın geliştirdiği simülatörlerde Zırhlı Muharebe Araçları (ZMA) eğitimlerini alan subay, astsubay ve uzman erbaşlar, özel olarak hazırlanan eğitim alanında pratik yapma imkanını buluyor.

Piyade Albay Levent Ayık, AA muhabirine, eğitim maliyetlerini yok denecek kadar azaltan simülatörlerin çalışma prensibini ve ZMA Simülatör Eğitim Birimi’nde yapılan uygulamaları anlattı.

ZMA içinde yer alan personelin tamamının bu merkezde eğitildiğini belirten Ayık, "Bu eğitim alanında ZMA’yı kullanan personel uygulamalı eğitim alıyor. Şu an bulunduğumuz yer, öğretmen konsülünün bulunduğu yerdir. Buradaki operatörler sürücü ve nişancılara uygulamalı olarak, ZMA’nın kullanımını ferdi eğitim seviyesinde vermektedir. ZMA’yı kullanmayı hiç bilmeyen sürücü ve nişancı, burada temel eğitimi almaya müteakip müşterek eğitim faaliyetine geçer. Bu aşamada ise aynı araç içinde bulunuyor gibi simüle edilmiş arazi üzerinde aracı kullanırlar. Söz konusu senaryoda düz, engebeli arazi, sulardan geçiş, iklim şartlarını değiştirebiliriz. Burada eğitim alan kursiyerler kullanıcı seviyede aracın kullanılmasını ve nişancılığı öğrenirler" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en kalabalık bölümü olan Kara Kuvvetleri’nin lider personelinin yetiştirildiği eğitimlerde, ZMA’ların paletleri dahil, bakımı ve tamiri hakkında da bilgiler kursiyerlere aktarılıyor. 

Simülatörlerde kule ve sürücü eğitimi verilen kursiyerler, sonraki aşamada ise kendileri için hazırlanan arazide pratik eğitim yapma imkanına sahip oluyor. Kursiyerler, simülatörlerde durağan ve hareketli hedefleri tespit ve imha senaryolarını gerçekleştirirken, eğiticiler tarafından sürekli uyarılıyor ve senaryolar başarıyla sona erene kadar eğitimleri devam ediyor. 

Teorik ve pratik eğitimleri sıkı bir disiplin içinde gerçekleştirilen personel, temel askeri eğitimlerini de burada sürdürüyor.

Türkiye’nin tek piyade okulu

Kuruluş yılı 1909 olan ve 1961’den beri Tuzla’daki yerleşkesinde bulunan okuldaki askerlere, meskun mahal eğitimi verilerek, sadece sahrada değil meskun mahallerde de savaş teknikleri öğretiliyor.

Okul hakkında bilgiler veren İstihbarat Albay Cihangir Onat, şunları anlattı:

"Piyade Okulu, 1909’da Piyade Endaht Mektebi yani atış mektebi olarak kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren Kara Kuvvetleri’nin asıl muharip gücü olan piyade sınıfının lider personelini yetiştirmeyi amaçlamıştır. Kahraman piyadelerimiz bu yuvada yetişmektedir. Kurslar kapsamında subaylar 34, astsubay temel kursiyerler 31, asteğmen kursiyerler 12, uzman erbaşlar 13 hafta olmak üzere eğitim alırlar. Dost ve müttefik ülkelerden subay ve astsubaylar da burada eğitim almaya geliyorlar. Özellikle Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Afganistan ve Somali gibi ülkelerden gelen öğrenciler burada eğitimlerini alıyorlar."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.