Dolar 34,9466
Euro 36,7211
Altın 2.977,22
BİST 10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 5°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
5°C
Hafif Yağmurlu
Paz 5°C
Pts 4°C
Sal 6°C
Çar 7°C

TSK MİLLETİN GÜVENİNE İHANET ETMEZ

TSK MİLLETİN GÜVENİNE İHANET ETMEZ
15/07/2013 1:06 PM
20.313
A+
A-

http://tbmm.ajanspress.com.tr/customer/basic/press/Displayer.aspx?id=30773379&

TSK milletin güvenine ihanet etmez’

Silahlı kuvvetlerin Türkiye’nin değeri olduğunu ve Türk milletinin en çok güvendiği kurumların başında geldiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Ordu kuvvetlerinin artık yurt içindeki olaylarda kullanılamayacağı yönündeki açıklamaların, bu KANUNlar karşısında iler tutar tarafı yoktur" dedi.

TBMM AA Milli Savunma Bakanı İSMET YILMAZ, yurt içi güvenlikle ilgili İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Teşkilan KANUNları bulunduğunu belirterek, "Ordu kuvvederinin artık yurt içindeki olaylarda kullanılamayacağı yönündeki açıklamaların, bu KANUNlar karşısında iler tutar tarafı yoktur" dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen TSK İç Hizmet KANUNu’nda da değişiklik içeren Sözleşmeli Erbaş ve Er KANUNu ve Bazı KANUNlarda Değişiklik Yapılmasına Dair KANUN Tasarısı’nın tümü üzerindeki görüşmelerde j hükümet adına bilgi verdi. Yılmaz, konuşma yapmak üzere kürsüye geldiğinde, oruç olduğunu unutarak, kürsüdeki bardaktan su içti. Uyanlar üzerine oruç olduğunu hatırlayan Yılmaz, ağzında kalan suyu geri çıkardı.

Tasarının getirdiği yenilikler hakkında bilgi veren Yılmaz, İl İdaresi KANUNu’nun 11. maddesinde değişiklik yapılarak, tek ili kapsayan terör olayında Vali’nin talebi üzerine silahlı kuvvetlerin kullanılmasının mümkün olduğunu, birden fazla ili içine alan terör hareketinde daha önce içişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında yapılan protokolle silahlı kuvvetlerin kullanılmasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisinin Bakanlar Kurulu’na bırakıldığını söyledi.

Yılmaz, mevzuatta valilerin ihtiyaç olduğunda silahlı kuvvetlerden yardım isteme yetkisi olduğunu ve bunda değişiklik yapılmadığını ifade etti. Yurdun iç güvenliğini ve asayişini sağlamanın İçişleri Bakanlığı’na ait olduğunu anlatan Yılmaz, "Bu KANUNlar var mı? Var. Geçerli mi? Geçerli. Emniyet Teşküatı KANUNu, Atatürk sağken çıkmış. Ordu kuvvetlerinin artık yurt içindeki olaylarda kullanılamayacağı yönündeki açıklamaların, bu KANUNlar karşısında iler tutar tarafı yoktur" diye konuştu. TSK İç Hizmet KANUNu’nda yapılan değişikliklerle, askerlik mesleğinin ve TSlCnın görev tanımının değiştirildiğini, TSK mensuplarının siyasi faaliyette bulunamayacağının hüküıtı altına alındığını belirtti. Terörle mücadele kapsamında, Bakanlar Kurulu kararıyla askeri veya özel güvenlik bölgesi İlan edilebileceğini, acil hallerde de 15 güne kadar özel güvenlik bölgesi ilan edilebileceğini dile getiren Yılmaz, "Gönül arzu eder ki bu madde kullanılmasın. Bütün mevzuatların içi kullanılmayan maddelerle dolu. Terör örgütleri olduğu sürece bu KANUNun olması doğrudur. Gerekçesi de operasyon yapılan yerlere sivil vatandaşların girmesini önlemektir" dedi. Silahlı kuvvetlerin Türkiye’nin değeri olduğunu ve Türk milletinin en çok güvendiği kurumların başında geldiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Darbeyi, kurumsal olarak TSK yapmaz. Mısır’da da oldu. Önde mikrofona bir asker konuşuyor. Arkasında kim var? Yargı, üniversite, siyasi partiler. Darbe bir çete tarafından yapılır. Bu çetenin içinde silahlı kuvvetlerden de olan vardır. Ama bu mikrofonun önüne silahlı kuvvetler mensubunu koyuyorlar. Yoksa silahlı kuvvetler kurumsal olarak darbe yapmaz. Milletin en büyük güveni silahlı kuvvetleredir.

Silahlı kuvvetler milletin güvenine ihanet etmez. Ülkemizde darbe geleneği var. Darbelerin gerçek mağduru da millettir. Millet, kendi iradesiyle yönetme gücü verdiği kimsenin başkası yönetime getirildiğini görüyor. 1960,1970, 1980 darbelerini ve 28 Şubat postmodern darbesini, demokrasiye balans ayarını göz önüne alırsak, her 10 yılda bir toplumun kendilerine yönetme yetkisi vermediği kimselerin, işbirliği ve görev paylaşımı yaptıkları gruplarla beraber halk iradesine müdahale ederek, yönetme hakkını gasp ettiklerini görürüz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.